محتوای وایرال چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

محتوای وایرال چیست؟

در دنیای امروز، محتوا به یکی از ابزارهای اصلی تبلیغات و بازاریابی تبدیل شده است. از محتواهایی که در کمترین زمان ممکن و با تاثیر بیشتری، به اندازه‌ی انتشار می‌یابند، به عنوان محتوای وایرال یاد می‌شود. در این مقاله به بررسی مفهوم محتوای وایرال و ویژگی‌های آن می‌پردازیم.

رضا محمدی هستم و این نوزدهمین مقاله ماراتون محتواگرشو است. این ماراتون با هدف جذب حداکثری مخاطبان برای محتواگرشو در سال ۱۴۰۲ برگزار می‌شود. در این ماراتون هر روز یک مقاله در سایت محتواگرشو منتشر می‌کنم و همچنین یک ویدیو یا چند استوری را در اینستاگرام محتواگرشو منتشر می‌کنم.

همچنین عادت‌های سالمی مثل پیاده روی و گوش دادن به پادکست را قبل و بعد از تولید محتوا انجام می‌دهم تا علاوه بر بهبود بیزینس ذهن و جسم سالم تری داشته باشم.

نکته اینجاست که اگر تازه با سایت محتواگرشو آشنا شده‌اید می‌توانید آموزش تولید محتوا را از پایه شروع کنید و کسب درآمد از علاقه را با تولید محتوا میسر کنید.

محتوای وایرال چیست؟

محتوای وایرال چیست؟
وایرال شدن به انگلیسی

محتوای وایرال، محتوایی است که به سرعت و به صورت گسترده در شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌های مختلف منتشر می‌شود و توسط کاربران به اشتراک گذاشته می‌شود. این نوع محتوا معمولاً باعث تحول و تغییر در الگوهای انتشار محتوا می‌شود و در مدت زمان کوتاهی تا میلیون‌ها بازدید و تعامل را به دنبال دارد.

البته شما با خواندن این مقاله و با آموزش تولید محتوا نمی‌توانید به سادگی محتوای وایرال بسازید. این کار نیاز به تجربه و صبر دارد. درست است این محتوا به سرعت و به شکل محتوای ویروسی در بین مخاطبان پخش می‌شود. اما برای اینکه یاد بگیرید محتوای وایرال بسازید باید آزمون و خطاهای زیادی انجام دهید.

یادم می‌آید یک بار پستی در مورد عزت نفس مایکل جکسون ضبط کردم و عکسی از عمل‌های زیبایی متعدد مایکل جکسون در این پست قرار دادم. بعد از چند ساعت پست من چنان بازدید زیادی گرفت که شاید تا به حال چنین بازدیدی را تجربه نکرده بودم.

به مرور اکنون یاد گرفته‌ام که بعضی مواقع محتوای خودم طوری بسازم که وایرال شود. البته هنوز به خلق محتوا در حد بازدیدهای میلیونی نرسیده‌ام. اما به اطمینان دارم اگر استمرار به خرج بدهیم، بالاخره ساخت محتواهای وایرال دارای بازدید میلیوین و میلیاردی هم قابل یادگیری است.

ویژگی‌های محتوای وایرال

محتوای وایرال
آموزش ساخت محتوای وایرال

خلق چنین محتوایی مراحل خاصی دارد. البته مراحلی که برای شما نوشته‌ام قطعی نیستند و همچون یک چوب جادو عمل نمی‌کنند. چون جادو در واقع خلاقیتی است که شما با به کار بردن هر کدام از موارد پایین در کارتان اجرا می‌کنید.

۱. جذابیت بالا

محتوای وایرال باید جذابیت بالایی داشته باشد تا توجه کاربران را به خود جلب کند. استفاده از تصاویر یا ویدیوهای جذاب، سبک نوشتاری جالب و ایده‌های نوآورانه از ویژگی‌های اصلی جذب کننده محتوای وایرال هستند.

نکته این است که شما باید جذابیت را کمی فراتر از بالاترین حد توانایی خودتان ایجاد کنید. مثلاً اگر یک موبایل متوسط دارید و می‌خواهید با آن ویدیو تولید کنید سعی کنید تدوین ویدیو را به جای اینشات با پریمیر انجام دهید تا کار با کیفیت‌تری به دست آید.

اگر دوست دارید اینشات را به صورت کامل یاد بگیرید روی آموزش اینشات کلیک کنید.

توضیح بالا یعنی اگر در حال حاضر یک موبایل دارید، نیازی نیست خودتان را برای خرید یک دوربین آخرین مدل سونی مقروض کنید. بلکه باید سعی کنید بهترین کیفیت را از همان گوشی بگیرید. کم کم که پول درآوردید، می‌توانید برای خودتان دوربین و امکانات بهترین تهیه کنید.

۲. شرح‌پذیری آسان

محتوای وایرال باید به راحتی قابل شرح و تبیین باشد. افراد باید بتوانند با چند جمله مختصر محتوا را به دیگران توضیح دهند، این امر باعث افزایش انتشار محتوا می‌شود.

معمولاً محتواهایی که رنگ و بوی داستان گونه دارند بیشتر از بقیه پخش می‌شوند. محتواهایی که تعریف کردن آن برای دیگران جذاب و کاربردی است. باید یاد بگیریم این محتواها را با توجه به محتواهای وایرال سطح اینترنت بسازیم. چون الگوی محتوای وایرال ثابت است.

۳. تحریک احساسات

محتوای وایرال احساسات مختلفی از جمله خوشحالی، ترس، خنده و امتیازها را در کاربران ایجاد می‌کند. احساسات قوی باعث می‌شوند که کاربران محتوا را بازخورد دهند و به اشتراک بگذارند.

احساس بسیار قدرتمند است. شرکت‌های بزرگ جهان و سلبریتی های سطح اینترنت این نکته را از سال‌ها پیش می‌دانستند. شما هم باید به کمک همین موضوع احساسات مخاطبان را درگیر کنید و بیشترین بازخورد را از محتوای خود بگیرید.

محتوای خوب معمولاً احساسات مخاطبان را درگیر می‌کند و باعث می‌شود مخاطب خودش را در آن لحظه احساسی تصور کند.

۴. مشارکت کاربران

محتوای وایرال معمولاً از طریق اشتراک‌گذاری کاربران به دیگران منتشر می‌شود. بنابراین، ایجاد امکان مشارکت کاربران در محتوا و ایجاد احساس مالکیت در آن‌ها می‌تواند به افزایش انتشار محتوا کمک کند.

به نظر من اگر محتوا به خوبی به نیاز مخاطبان پاسخ داده باشد قابلیت بازنشر در شبکه‌های اجتماعی را دارد. مخاطبان به محض درک جذابیت محتوا آن را با دوستان و نزدیکان خود به اشتراک می‌گذارند.

چه کاربردهایی دارد؟

وایرال در تبلیغات و بازاریابی دارای کاربردهای گوناگونی است. از جمله کاربردهای مهم وایرال می‌توان به افزایش شناخت برند، جذب مخاطبان جدید، افزایش تعاملات کاربران و ایجاد تاثیر و تحول در بازار اشاره کرد.

به همین خاطر است که برندهای مطرح از سلبریتی‌ها برای تبلیغات محصولات خود استفاده می‌کنند. اگر دقت کنید هر ساله بزرگ‌ترین برندهای جهان از اشخاص مشهور دعوت می‌کنند تا با استفاده از محصولات شان در معرض عموم طرفداران را به خرید بیشتر محصولات دعوت کنند.

آخرین مدلی که به یاد دارم کمپین تبلیغاتی سامسونگ برای موبایل‌های z fold , z flip بود که در این کمپین سامسونگ از گروه مشهور بی تی اس برای تبلیغات استفاده کرده بود.

نتیجه‌گیری

محتوای وایرال به عنوان یک ابزار قدرتمند در تبلیغات و بازاریابی اهمیت زیادی دارد. ویژگی‌های جذابیت بالا، شرح‌پذیری آسان، تحریک احساسات و مشارکت کاربران باعث می‌شوند که محتوای وایرال به سرعت منتشر شده و تاثیر بزرگی را در جامعه داشته باشد.

سوالات متداول

۱. آیا همه محتواها می‌توانند وایرال شوند؟

خیر، تنها محتواهایی که دارای ویژگی‌های جذابیت بالا، شرح‌پذیری آسان و تحریک احساسات هستند می‌توانند وایرال شوند.

۲. چگونه می‌توانم محتوای وایرال ایجاد کنم؟

برای ایجاد محتوای وایرال، باید ایده‌های نوآورانه و جذاب داشته باشید و از ابزارهای چندرسانه‌ای متنوع استفاده کنید.

۳. آیا محتوای وایرال منجر به افزایش فروش محصولات می‌شود؟

بله، محتوای وایرال می‌تواند منجر به افزایش شناخت برند و جذب مخاطبان جدید شود که در نهایت ممکن است به افزایش فروش محصولات منجر شود.

دعوت به اقدام

ابتدا چند محتوای وایرال که به یاد دارید را در بخش کامنت‌ها بنویسید.

سپس این محتواها را به صورت کامل در ذهن‌تان مرور کنید و با توجه به متن مقاله توضیح دهید چه چیزی باعث وایرال شدن این محتواها شده است؟

این مقاله رو دوست داشتی؟

رضا محمدی
دبیرستان رشته ریاضی فیزیک خوندم و دانشگاه رشته من آی تی بود.تو شغل پرورش اسب ، طراحی دکوراسیون و خدمات رایانه ای بودم ولی احساس می کردم حالم خوب نیست.چون خجالتی بودم و اعتماد به نفس نداشتم.کلی طول کشید تا اعتماد به نفسم رو به دست آوردم و فهمیدم شغل و رسالت من آموزش دادن به مردمه.

دیدگاهتان را بنویسید