۷ تمرین ذهن آگاهی نویسندگان در سال 1402

ذهن آگاهی نویسندگان

یکی از مشکلات اساسی نویسندگان افکار پریشانی است که هنگام نوشتن به سراغ شان می‌آید. یا اینکه ساعت‌هاست به صفحه لپ تاپ خیره شده‌اند و حتی یک کلمه ننوشته‌اند. یا اینکه فکر می‌کنند یک نویسنده به درد نخور هستند و کسی مطالب آن‌ها را نمی‌خواند. مسائل و مشکلاتی از این دست برای همه نویسندگان وجود دارد، پس شما تنها نیستید.

ذهن آگاهی برای نویسندگان لازم و ضروری است تا بتوانند تمرکز خود را به بالاترین سطح ممکن برسانند و قطعاً یک ذهن آرام با خلاقیت می‌تواند ذهن هر مخاطبی را در دست بگیرد و معجزه کند. در این مقاله ۷ تمرین ذهن آگاهی را با شما نویسندگان عزیز به اشتراک می‌گذاریم تا بنا به نیاز خودتان یکی را استفاده کنید و با تمرکز حواس و ذهنی آرام تر بنوسید و تولید محتوا انجام دهید.

تمرین ۱: تنفس آگاهانه

ذهن آگاهی برای نویسندگان

تمرین تنفس برای نویسندگان

به قول راهب بودایی: «اولین و آخرین چیزی که از هنگام تولد تا مرگ همراه ماست تنفس است.»

به اعتقاد من ذهن آگاهی برای نویسندگان ضروری است. نه اینکه بدون ذهن آگاهی نویسدگان نمی‌توانند بنویسند. ولی خلاقیت و نوشتن متن‌ها و محتواهای شاهکار فقط در توان نویسندگانی است که از ذهن آگاهی برخوردار هستند. اگر راهبان بودایی یا هندو را دیده باشید، مدت زمان زیادی مدیتیشن می‌کنند و در واقع روش اصلی عبادت در مذهب آن‌ها مدیتیشن است.

به شخصه روزانه زمانی را به تنفس عمیق و مدیتیشن می‌پردازم و الحق این کار تاثیر بسیار زیادی در روند کار و تولید محتوای محتواگرشو داشته است. به اعتقاد من ذهن آگاهی برای نویسندگان امروز به یک ضرورت تبدیل شده است. چرا که در دنیایی پر از شلوغی و هیاهو زندگی می‌کنیم.

یکی از ساده ترین و موثرترین تمرینات ذهن آگاهی تنفس ذهنی است. یک مکان ساکت پیدا کنید تا کسی مزاحم شما نشود و چند دقیقه روی تنفس خودتان تمرکز کنید. چشمان خود را ببندید و به دم و بازدم خودتان توجه کنید. اگر افکار به ذهن شما حجوم آورد، نگران نباشید و دوباره تمرکز خود را از روی افکار به تنفس خودتان معطوف کنید. این تمرین می تواند به شما کمک کند تا حضور در لحظه و تمرکز بیشتری داشته باشید و استرس و اضطراب را کاهش دهید. همچنین ذهن شما برای با این تمرین ذهن آگاهی آماده خلق مطالب جذاب می‌شود.

تمرین ۲: صفحات صبحگاهی

هر روز صبح بعد از بیدار شدن به مدت ۱۴ تا ۲۱ دقیقه بنویسید. پیشنهاد من این است که تایپ ۱۰ انگشتی را یاد بگیرید و هر روز صبح ۱۰۰۰ کلمه بنویسید. در تمرین صفحات صبحگاهی نگران علائم نگارشی یا املا نباشید. نوشته‌های تمرین صفحات صبحگاهی قرار نیست جایی منتشر شود. بلکه فقط به ذهن آگاهی نویسندگان کمک می‌کند.

همچنین تمرین صفحات صبحگاهی یکی از بهترین تمرین‌ها برای خلق ایده‌های نو و جذاب است. به شما پیشنهاد می‌کنم از همین امروز نوشتن این صفحات را آغاز کنید. البته اگر زمانی که این مقاله را مطالعه می‌کنید صبح نیست، می‌توانید همین لحظه ۱۰۰۰ کلمه اول خود را به جای صبح بنویسید.

برای آموزش حرفه‌ای تولید محتوا لطفاً صفحه آموزش تولید محتوا را مطالعه کنید و ویدیو‌های آن را به دقت ببینید.

تمرین ۳: پیاده روی آگاهانه

ذهن آگاهی در نویسنده

نقش پیاده روی در خلاقیت

یکی از بهترین و کم هزینه ترین ورزش‌ها در سال 1402 پیاده روی است. اما جالب است بدانید پیاده روی آگاهانه می‌تواند علاوه بر ورزش، تاثیر زیادی روی ذهن آگاهی شما به عنوان یک نویسنده داشته باشد. البته مدل پیاده روی آگاهانه کمی با مدل‌های معمولی تفاوت دارد.

در این تمرین سعی کنید هنگام پیاده روی به محیط اطراف و مناظر با دقت بیشتری نگاه کنید. صداهای اطراف را عمیقاً بشنوید و با نفس‌های آرام و عمیق آرامش را به ذهن خود هدیه بدهید. این تمرین می‌تواند به تمرکز بیشتر و ذهن آگاهی شما کمک کند و تاثیر مستقیمی در خلاقیت شما می‌گذارد.(+)

تمرین ۴: مدیتیشن اسکن بدن

مگر می‌شود از ذهن آگاهی نویسندگان صحبت کنیم و حرفی از مدیتیشن نزنیم. مدیتیشن بدون شک بهترین تمرین ذهن آگاهی است و در اینجا یک تکنیک ساده مدیتیشن را به شما آموزش می‌دهم تا در فواصل بین نوشتن و تولید محتوا از آن استفاده کنید.

در یک محیط آرام روی زمین دراز بکشید، به آرامی هوا از بینی وارد بدن کنید و از دهان خارج کنید. سپس در حالی که چشم تان بسته است تصور کنید از نوک انگشتان پا تا بالای سرتان را اسکن می‌کنید. به کمک اسکن هر جای بدن که احساس تنش یا نگرانی کردید،‌ پیدا کنید و به آرامی نور سفیدی را تصور کنید که از آسمان وارد بدن شما می‌شود و این تنش‌ها را پاک می‌کند.

تمرین ۵: نوشتن ذهن آگاهانه

ذهن آگاهی نویسندگان

نوشتن با آگاهی

نویسندگان عزیز که در حال مطالعه این مقاله هستند بدون شک هر روز و هر هفته مدت زمان خاصی را به نوشتن اختصاص می‌دهند. اما این مدل نوشتن با نوشتن ذهن آگاهانه تفاوت دارد. برای این کار یک تایمر ۷ تا ۱۴ دقیقه‌ای را روی موبایل خود، یا به کمک یک ساعت شنی مشخص کنید. سپس در این مدت بدون وقفه و بدون ویرایش بنویسید.

این تمرین یکی از بهترین تمرین‌ها برای ذهن آگاهی نویسندگان است و علاوه بر بهبود مهارت شما در نوشتن، باعث بروز خلاقیت و لمس نویسندگی در لحظه حال می‌شود.

اگر دوست دارید در سال 1402 به کمک تولید محتوا برندی پولساز خلق کنید، مقاله برندسازی با تولید محتوا را مطالعه کنید.

تمرین ۶: نوشتن شکرگزاری روزانه

این تمرین مصداق بارز یک تیر و دو نشان است. با نوشتن شکرگزاری نه تنها نویسندگی را تمرین می‌کنید، بلکه ذهن خودتان را برای دیدن نقاط مثبت و زیبای زندگی تربیت می‌کنید. همچنین تکرار این تمرین باعث می‌شود هر روز حس بهترین نسبت به زندگی داشته باشید.

تمرین ۷: گوش دادن آگاهانه

ذهن آگاهی نویسندگان

گوش دادن آگاهانه

برای بیان حرف‌های خوب ابتدا باید شنونده خوبی باشید. به عنوان یک نویسنده، مهم است که شنونده خوبی باشید تا مخاطب خود را درک کنید و با او ارتباط برقرار کنید. می‌توانید با توجه به فردی که صحبت می‌کند بدون اینکه حرفش را قطع کنید یا قضاوت کنید، گوش دادن آگاهانه را تمرین کنید. به لحن صدای آنها، زبان بدن و کلماتی که استفاده می کنند توجه کنید. این تمرین می تواند به شما کمک کند که همدل تر شوید و دیدگاه های دیگران را درک کنید، که ارزش زیادی را در نوشته‌های شما خلق می‌کند.

نتیجه تمرینات ذهن آگاهی برای نویسندگان

تمرینات ذهن آگاهی می تواند ابزار قدرتمندی برای نویسندگان باشد تا خلاقیت و بهره وری خود را افزایش دهند. همچنین به یاد داشته باشید، رسیدن ذهن آگاهی نویسندگان مثل خوردن یک قرص نیست، بلکه به تمرین نیاز دارد. گنجاندن این تمرین‌ها در برنامه‌های روزانه‌تان می‌تواند به شما کمک کند تا به‌عنوان یک نویسنده حضور در لحظه، تمرکز و خلاقیت بیشتری داشته باشید. آنها را امتحان کنید و ببینید کدام تمرین ذهن آگاهی برای شما بهتر است.

دوره آموزش نویسندگی

اگر هم دوست دارید در سال جدید مهارت نویسندگی را به صورت حرفه‌ای بیاموزید می‌توانید در دوره آموزش نویسندگی محتواگرشو شرکت کنید و این مهارت را به صورت جامع و کاربردی یاد بگیرید.

بعد از مطالعه مقاله ذهن آگاهی نویسندگان در سال 1402

بعد از مطالعه این مقاله نه تنها باید یک برنامه مشخص برای انجام تمرینات در طول روز داشته باشید، بلکه از شما می‌خواهم نظرات خودتان را در مورد مقاله و تمرینات برای من در بخش نظرات بنویسید. همچنین اگر سوالی در مورد این مقاله دارید در بخش نظرات بنوسید. با عشق و احترام پاسخگوی سوالات شما خواهم بود.

این مقاله رو دوست داشتی؟

رضا محمدی
دبیرستان رشته ریاضی فیزیک خوندم و دانشگاه رشته من آی تی بود.تو شغل پرورش اسب ، طراحی دکوراسیون و خدمات رایانه ای بودم ولی احساس می کردم حالم خوب نیست.چون خجالتی بودم و اعتماد به نفس نداشتم.کلی طول کشید تا اعتماد به نفسم رو به دست آوردم و فهمیدم شغل و رسالت من آموزش دادن به مردمه.

دیدگاهتان را بنویسید