برندسازی با تولید محتوا برای محتواگران در سال ۱۴۰۲

برندسازی با تولید محتوا

هر چه زمان بیشتری سپری می‌شود، برندسازی با تولید محتوا مهم تر می‌شود. همانطور که مشاهده می‌کنید قیمت اقلام روز به روز به طرز غیر قابل باوری افزایش می‌یابد. در این بین تولید یکی از بهترین شیوه‌ها برای کنترل قیمت و افزایش قدرت خرید است. تولید محتوا برای محتواگران حکم یک اهرم را دارد. چرا که وقتی برندسازی با تولید محتوا انجام می‌شود نه تنها از لحاظ اقتصادی شما را تعمین می‌کند بلکه فروش کالا و خدمات شما را افزایش می‌دهد.

با این مقدمه می‌خواهم برندسازی با تولید محتوا را شروع کنم اما قبل از هر چیز لازم است تا چند تعریف و نکته را در ابتدا با شما به اشتراک بگذارم.

تعریف اول: برندسازی چیست؟

تعریف برندسازی

تعریف برندسازی با رضا محمدی

برندسازی اصطلاحی است که بسته به زمینه کاری شما، معانی مختلفی دارد، اما به طور کلی به فرآیند ایجاد هویت متمایز برای یک تجارت، محصول، خدمات یا شخص در ذهن مخاطبان و مصرف کنندگان هدف شما برندسازی می‌گویند. برندسازی شامل پیوند نام، لوگو، طرح، نماد، کیفیت ها، ارزش ها و پیام شما یا پیشنهاد شما و متمایز کردن آن از رقبای شماست. نام تجاری می تواند به شما کمک کند مشتریان وفادار خود را جذب و حفظ کنید، شناخت و شهرت خود را افزایش دهید، و ارزش پیشنهادی خود را به اشتراک بگذارید.

برخی از عناصر تشکیل دهنده برندسازی عبارتند از:

در این بخش علاوه بر بیان عناصر تشکیل دهنده برندسازی رو به روی هر عنصر در مورد برند محتواگرشو توضیح داده ام تا بهتر متوجه شوید این عناصر چطور استفاده می‌شود.

۱. نام: کلمه یا کلماتی که کسب و کار یا محصول شما را مشخص می‌کند. (مثلاً نام برند ما در این وبسایت محتواگرشو است.)

۲. لوگو: نمایش گرافیکی یا بصری نام یا کسب و کار شما (به عنوان مثال لوگو محتواگرشو ترکیبی از رنگ‌های آبی و قرمز است. آبی در لوگو ما نماد مسئولیت پذیری ما در قبال شماست. همچنین رنگ قرمز نماد قدرت و اقتدار محتواگران است که به کمک محتوا نه تنها درآمد بالایی کسب می‌کنند بلکه به خودشناسی عمیقی خواهند رسید. سعی کردم با یک توضیح بسیار مختصر تفکر پشت طراحی این لوگو را برای شما بازگو کنم.)

۳. طراحی: سبک، رنگ، شکل و طرح لوگو، وب سایت، بسته بندی و غیره شما. (اگر دقت کنید در تمام بخش‌های سایت محتواگرشو از یک تم رنگی خاص و یک سبک طراحی خاص استفاده می‌کنیم تا برای همیشه سبک طراحی ما در ذهن شما ماندگار شود.)

۴. نماد: نماد یا تصویری که نشان دهنده کسب و کار یا محصول شماست.

کیفیت ها: ویژگی ها یا ویژگی هایی که کسب و کار یا محصول شما را مشخص می‌کند.(یکی دیگر از نقاط خاص محتواگرشو این است که همیشه سعی می‌کنیم بهترین خدمات را ارائه دهیم. مثلاً در بخش مقالات معمولاً من(رضا محمدی) شخصاً مقالات را می‌نویسم تا بهترین بازخورد را داشته باشند.

۵. ارزش ها: اصول یا باورهایی که کسب و کار یا محصول شما را هدایت می‌کنند.(ارزش‌های اصلی محتواگرشو صداقت، کیفیت بالا، خدمات خوب، رعایت احترام مخاطب و مواردی از این دست را شامل می‌شود.

پیام: ایده اصلی یا بیانیه ای که می‌خواهید به مخاطبان خود منتقل کنید چیست؟ برندسازی یک شبه اتفاق نمی‌افتد، بلکه یک فرآیند مداوم است که به تلاش‌های مداوم و استراتژیک برای حفظ و ارتقای هویت و شهرت شما نیاز دارد. باید این را هم اضافه کنم که برندسازی قرار نیست ثابت باشد. بلکه به مرور و با رشد شما و کسب و کارتان توسعه پیدا می‌کند. (بیانیه محتوای ما این است. در محتواگرشو با تولید محتوا به خودشناسی و درآمد بالا برسید. اکنون نسخه جدید این بیانیه را با کمی تغییر اینگونه نوشته‌ایم: در محتواگرشو از مسیر علاقه خودتان با تولید محتوا به خودشناسی و درآمد بالا برسید.)

تعریف دوم: تولید محتوا چیست؟

به فرایند تولید و نشر اطلاعات برای مخاطب‌های خاص، تولید محتوا می‌گویند. معمولاً نشر اطلاعات از طریق اینترنت انجام می‌شود. اما در گذشته تولید محتوا فقط شامل ارائه محتوا به صورت فیزیکی و چاپ شده مرسوم بود. تولید محتوا می‌تواند برای اهداف متفاوت از جمله: آموزش، سرگرمی، متقاعد کردن یا اطلاع رسانی به مخاطبان انجام شود.

تولید محتوا همچنین به شما کمک می‌کند تا قدرت، اعتبار، و شهرت خود را در جایگاه یا صنعت خود ایجاد کنید و روز به روز افزایش دهید.

برخی از مراحل تولید محتوا عبارتند از:

طوفان فکری و تحقیق در مورد موضوعاتی به مخاطب شما ارتباط دارد و می‌تواند ارزش بالایی خلق کند.

انتخاب بهترین نوع محتوا، مانند پست های وبلاگ، اینفوگرافیک، ویدئو، پادکست و غیره.

نوشتن، طراحی، ضبط یا ویرایش محتوای خود با استفاده از ابزارها و پلتفرم‌های مختلف انتشار و توزیع محتوا در وب سایت، کانال های رسانه های اجتماعی، خبرنامه های ایمیل و غیره.

اندازه گیری و تجزیه و تحلیل عملکرد و تاثیر محتوای شما با استفاده از معیارهای مختف و بازخورد گرفتن از مخاطبان.

برخی از ابزارهایی که می توانند در تولید محتوا به شما کمک کنند عبارتند از: Google Trends و Chat GPT برای یافتن موضوعات محبوب و مرتبط Canva و Adobe Photoshop برای ایجاد گرافیک و تصاویر بصری& Microsoft To Do برای برنامه ریزی و مدیریت محتوای رسانه های اجتماعی شما و Google Analytics برای ردیابی و تجزیه و تحلیل عملکرد محتوا.

برندسازی با تولید محتوا برای محتواگران

5 قدم برای برندسازی با تولید محتوا

5 قدم برای برندسازی با تولید محتوا

اگر بخواهید به عنوان یک محتواگر حرفه‌ای شناخته شوید، تولید محتوا یکی از ملزومات کار شماست. پس آموزش تولید محتوا پیش از هر چیز ضرورت پیدا می‌کند. اما در اینجا راهکارهایی را به صورت خلاصه و قدم به قدم برای شما تدارک دیده‌ام تا برندسازی با تولید محتوا را به خوبی در سال ۱۴۰۲ پیاده‌سازی کنید.

قدم اول: مخاطب شما چه کسی است؟

برای اینکه برندی پولساز خلق کنید باید مخاطب خود را به خوبی بشناسید. تولید محتوا بدون تعریف مخاطب و بدون هدف برای افزایش مهارت تولید محتوای شما مفید است، اما برای برندسازی با تولید محتوا به انتخاب مخاطب درست و تولید محتوا برای این مخاطب نیاز دارید.

برای انتخاب مخاطب درست ابتدا باید موضوع مناسبی انتخاب کرده باشید. برای انتخاب موضوع باید از سه فاکتور، علاقه خودتان، نیاز مردم و تخصص خود استفاده کنید. ترکیب این سه بخش به شما در انتخاب موضوع درست کمک می‌کند.

بعد از اینکه موضوع خود را انتخاب کردید می‌توانید در مورد مخاطب تصمیم بگیرید. به عنوان مثال اگر موضوع انتخابی شما تدریس ریاضیات است بخشی از جامعه هدف شما دانش آموزان کنکوری هستند. حال با شناخت علایق و ترجیحات مخاطب خود سعی کنید در جهت برندسازی با تولید محتوا قدم بردارید.

هر هفته و هر روز محتواهای جدیدی تولید کنید که نه تنها نیازهای مخاطب هدف شما را برطرف می‌کند و ارزش قابل توجهی خلق می‌کند، بلکه به علاقه آنها نیز می‌پردازد.

قدم دوم: تمایز شما نسبت به رقبا چیست؟

در تحقیقاتم به این نتیجه رسیدم که تقریباً در هر کاری یک یا چند رقیب خوب وجود دارد که احتمالاً در شروع کار از او می‌ترسیم. ولی چیزی که باعث پیروزی شما در میدان رقابت می‌شود تمایز شماست.

نیازی نیست برای جذب مخاطب از کلاه خود خرگوش در بیاورید. هر چند اگر این کار را انجام دهید بسیار جذاب است. ولی خارج از شوخی برای ایجاد تمایز می‌توانید از ساده ترین ایده‌ها استفاده کنید.

به عنوان مثال من برای ایجاد تمایز در برند خودم خودشناسی را با تولید محتوا ترکیب کردم تا دو موضوع اساسی زندگی مردم را در سایت محتواگرشو پاسخگو باشم. همچنین در آموزش‌های خودم با الهام گرفتن از فیلم، سریال و کتاب‌های برتر جهان و گفتن داستان‌های مختلف تمایز خاصی در ارائه آموزش‌‌ها ایجاد می‌کنم.

تمایز شما چیست؟ اگر برای پیدا کردن نقطه تمایز خودتان دچار مشکل هستید در بخش نظرات همین مقاله با من مطرح کنید تا به شما کمک کنم.

قدم سوم: انتخاب نوع و قالب مناسب برای برندسازی

برندسازی با تولید محتوا با چه نوع محتوایی انجام می‌شود؟ مقاله و پست بلاگ در سایت شخصی خودتان؟ انتشار ویدیو در یوتیوب؟ ارائه پادکست در کست باکس؟ نوع محتوا به مهارت‌ها و تصمیم خودتان بستگی دارد. هر نوع محتوا طرفدار خاص خودش را دارد.

ولی این نکته را مد نظر داشته باشید که با توجه به تعدد رقبا در دنیای امروز پیشنهاد می‌کند حداقل در دو کانال محتوای خود را ارسال کنید. به عنوان مثال می‌توانید سایت و کانال یوتیوب را انتخاب کنید. در وبسایت خود پست بلاگ و مقاله بنویسید و چنل یوتیوب را با ویدیوهای جذاب تغذیه کنید.

همچنین در هر کانال محتوا، کانال دیگر را تبلیغ کنید تا با اشتراک مخاطبان سرعت رشد را افزایش دهید.

قدم چهارم: بهینه سازی و تبلیغ محتوا‎

محتوای شما باید برای کانال مربوط بهینه سازی شود. به عنوان مثال اگر قرار است متنی را در کانال تلگرام خود منتشر کنید، باید تا حد ممکن متن کوتاه و مختصری بنویسید. البته می‌توانید نسخه کامل متن خود را در سایت به عنوان یک مقاله منتشر کنید. همچنین برای زمان‌بندی ارسال محتواها می‌توانید از ویدیو آموزش کار با گوگل کلندر یا تقویم گوگل استفاده کنید.

مثلاً اگر قرار است در یوتیوب فعالیت کنید، برنامه اصلی شما تولید ویدیوهای بلند است. هر چند به تازگی یوتیوب توجه ویژه‌ای به ویدیو‌های کوتاه نشان می‌دهد. ولی کماکان تاثیر ویدیوهای بلند مدت در این پلتفرم چشم گیر است.

تبلیغ یکی از نکات مهم برندسازی با تولید محتوا است. البته منظور من تبلیغ خودتان است. یعنی در تمام محتواها سعی کنید به صورت مستقیم یا غیر مستقیم از خودتان تبلیغ کنید. اگر دقت کرده باشید چندین و چند بار از بخش‌های مختلف کسب و کارم در این مقاله تبلیغ کردم. این شگرد من است. به جای صرف منابع مالی گزاف جهت تبلیغ در سایت ها و پلتفرم‌های دیگر سعی می‌کنم به صورت هوشمندانه، خودم را تبلیغ کنم.

این کاری است که می‌خواهم شما هم انجام دهید. به هیچ عنوان پولتان را برای تبلیغات هدر ندهید. فقط زمانی اجازه تبلیغات دارید که درآمد شما سر به فلک کشیده باشد و اگر ۱ میلیارد از دست دادید نگران چیزی نباشید. به اعتقاد من تبلیغات فقط برای برندهای بسیار بزرگ مناسب است. چون منابع مالی شان نامحدود است.

هر چند باید بگویم محتوای خوب خودش، کار تبلیغ را برای شما انجام می‌دهد. در دنیای امروز اگر خلاق و خاص نباشید جایی در بین مخاطبان نخواهید داشت. مثلاً شرکت دیزنی با سرمایه عظیمی که در اختیار دارد و هر سال بودجه زیادی را صرف تبلیغات می‌کند، اکنون در بحران مالی به سر می‌برد.

بسیاری از شرکت‌ها وقتی که درآمد خوبی کسب می‌کنند به طمع رسیدن به درآمد بیشتر پول‌های زیادی را صرف تبلیغات می‌کنند. در نهایت هم این پول بازدهی مطلوبی ندارد.

البته اگر پدر شما یک سوپر میلیاردر است و ۱ میلیارد دلار برای شما به ارث گذاشته است می‌توانید ۱۰ میلیون دلار را صرف تبلیغات کنید. چون آن زمان هیچ چیزی از دست نداده‌اید.

قدم پنجم: سنجش موفقیت و تنظیم استراتژی

تا اینجا شما تعدادی محتوا تولید کرده‌اید و بازخوردهایی از مخاطب دریافت کرده‌اید. اکنون زمان آن رسیده است تا با تحلیل داده‌ها و نظرات مخاطبان استراتژی جدیدی تنظیم کنید. به عنوان مثال اگر در حال آموزش ریاضی هستید شاید مخاطب شما به مشاوره کنکور هم نیاز داشته باشد.

اگر خودتان تجربه و تخصص مشاوره کنکور را دارید می‌توانید این کار را به عهده بگیرید، در غیر این صورت می‌توانید با تعدادی مشاور حرفه‌ای قرارداد ببندید و بخشی از سود خود را به آن‌ها بدهید.

نتیجه گیری برای برندسازی با تولید محتوا

این محتوا هم تمام شد. با خواندن یک مقاله معجزه‌ای حاصل نمی‌شود، برای دیدن معجزه شروع کوچک لطفاً کلیک کنید و قسمت ۶ پادشاه سئو را ببیند تا متوجه منظورم بشوید. برای اینکه بتوانید از اینترنت به درآمد مطلوب دست پیدا کنید باید هر روز محتواهای سایت محتواگرشو را زیر و رو کنید، با محتواها تعامل داشته باشید و در نهایت دست به اقدام بزنید. باید بدانید برندسازی حرفه‌ای فرایندی زمان بر است که نیاز به تلاش و اسمترار دارد.

پس برای شروع این دو ماراتون خودتان را آماده کنید و با عشق و لذت در این مسیر قدم بگذارید. به شما اطمینان می‌دهم شروع تولید محتوا یکی از بهترین تصمیمات زندگی شما است.

 

این مقاله رو دوست داشتی؟

رضا محمدی
دبیرستان رشته ریاضی فیزیک خوندم و دانشگاه رشته من آی تی بود.تو شغل پرورش اسب ، طراحی دکوراسیون و خدمات رایانه ای بودم ولی احساس می کردم حالم خوب نیست.چون خجالتی بودم و اعتماد به نفس نداشتم.کلی طول کشید تا اعتماد به نفسم رو به دست آوردم و فهمیدم شغل و رسالت من آموزش دادن به مردمه.

دیدگاهتان را بنویسید