تقویم محتوا چیست؟ چطور به سبک محتواگرشو تقویم محتوا بنویسیم؟

تقویم محتوا

این روزها با گسترش اینترنت همه ما بیشتر از گذشته به تولید محتوا روی آورده ایم و یکی از بخش‌های آموزش تولید محتوا، داشتن تقویم محتواست. تقویم محتوا در سال 1401 یکی از مهم ترین بخش‌هاست که من در محتواگرشو توجه زیادی به آن داشته ام. همکاران عزیز من در سال‌های گذشته کتاب تقویم تولید محتوا و یا مدل‌های مختلف این تقویم را ارائه کرده اند. اما اینطور که پیداست هنوز هم باید روی بهینه سازی تقویم محتوا کار کنیم.

چرا که در گذشته همیشه با مشکل برنامه ریزی تقویم محتوایی رو به رو بودم ام. از سال ۱۳۹۷ که به صورت حرفه‌ای وارد کار جذاب تولید محتوا شدم،‌ همیشه دوست داشتم روش برای تولید محتوای مستمر و حرفه‌ای ابداع کنم. در این مقاله نه تنها یاد می‌گیرید که تقویم تولید محتوا داشته باشید، بلکه با فواید تقویم محتوا و نحوه تنظیم تقویم محتوا اینستاگرام و شبکه‌های اجتماعی دیگر آشنا خواهید شد.

تقویم محتوا چیست؟

تقویم محتوا در واقع یک برنامه زمان بندی مکتوب از زمان و مکانی است که قرار است محتوای آینده را منتشر کنید. در مدل‌های پیچیده تر حتی می‌توانید نحوه ارئه و بستر ارائه محتوا را در تقویم محتوا مشخص کنید. در ادامه یکی از تقویم‌های محتوایی محتواگرشو را برای شما قرار می‌دهم که با گوگل شیت طراحی شده است.

فواید تقویم محتوا

داشتن تقویم محتوا یکی از مفید ترین کارهایی است که می‌توانید برای موفقیت در مسیر تولید محتوا انجام دهید. افراد زیادی بدون داشتن نظم در انتشار و ویرایش محتوا در این مسیر شکست می‌خورند. 

نظم و استمرار

یکی از مهم ترین برکات داشتن تقویم محتوا رسیدن به نظم محتوایی است. مخاطب همواره دوست دارد تا در زمان‌های مشخصی به سایت شما سر بزند و از مطالب آن استفاده کند. به عنوان مثال یادم می‌آید در اولین ساعات شب پادشاه سئو را منتشر می‌کردم. با این نظم شرطی شده بودم. در ساعت ۶ که هوا کم کم تاریک می‌شد من هم برای ضبط ویدیو آماده می‌شدم. تجهیزات استدیو خانگی خودم را طوری چیده بودم که در کوتاه ترین زمان برای ضبط ویدیو آماده شوم. باورتان نمی‌شود که بعد از اتمام فصل دوم پادشاه سئو تا مدت ها ساعت ۶ خودم را برای ضبط ویدیو آماده می‌کردم و سپس متوجه می‌شدم که کمپین تمام شده است.

افزایش تعداد مخاطبان

وقتی مخاطبان شما ببینند که بر اساس نظم و در ساعات مشخص اقدام به ارائه محتوای مفید و پربازده می‌کنید دوست دارند به شما کمک کنند. لذا وقتی نظم و محتوا خوب شما را می‌بینند به مرور شما را به دیگران معرفی می‌کنند و یک تبلیغ قدرتمند برای شما ایجاد می‌شود.

من همیشه روش‌های اینچنینی جذب مخاطب را خیلی بیشتر از روش‌های پر هزینه تبلیغاتی دوست دارم. چرا که مخاطبان جذب شده با این روش‌ها بسیار وفادار و همراه هستند. البته روش‌های دیگری هم برای جذب مخاطب وجود دارد که بعداً برای شما شرح خواهم داد.

ایجاد اعتماد

یکی از راحت ترین روش‌های ایجاد اعتماد در مخاطب نشان دادن جدیت در کار است. کسی که هر روز در ساعت مشخصی طبق یک برنامه مشخص محتوای خوبی منتشر می‌کند قابل اعتماد تر است تا کسی که هرازگاهی وقتی حال خوبی دارد یک محتوا هم  منتشر می‌کند.

ایده انتشار روزانه محتوا در سایت با همین منطق ارائه شده است. هر چند این ایده برای اولین بار از طرف من نبوده است، اما به شدت به آن اعتقاد دارم. وقتی هر بار مخاطبان به سایت شما سر می‌زنند با یک مطلب جدید، بنر جدید،‌یا اتفاق جدید سوپرایز شوند سایت شما برای شان مثل آسمان است. یک روز ابری، یک روز آفتابی، یک روز آبی روشن، روز دیگر آبی تیره و همینطور که پیش می‌روید هر روز مانند آسمان یک تغییر جدید و زیبا در سایت شما ایجاد می‌شود.

افزایش درآمد

وقتی روز نظم و استمرار خاصی و طبق یک برنامه منظم محتوای خود را منتشر می‌کنید طبق موارد قبلی به مخاطب بیشتر و اعتماد بیشتر از جانب مخاطب دست پیدا می‌کنید. اما این تازه شروع کار است.

وقتی مخاطب به شما و برند شما اعتماد کند و با شما پیش بیاید حاضر از از شما خرید کند و این خرید به رشد و توسعه شما و کسب و کارتان کمک می‌کند.

تصور کنید شرکت میهن نوعی پنیر را تولید کند، پنیری که کیفیت خوبی دارد، خوشمزه است و مردم به خاطر این موارد حاضر می‌شوند این پنیر را بخرند. اما شرکت میهن بعد از چند ماه دیگر پنیر تولید نکند. یا مثلاً یک ماه این پنیر را تولید کند و ماه دیگر بگوید:«حوصله نداریم»

خب نکته اینجاست که کم کم مشتری هایش را از دست می‌دهد و بعد از مدتی به سمت ورشکستگی می‌رود. پس به تولید محتوای خوب طبق تقویم محتوا ادامه دهید و بعد با ارائه خدمات و محصولات برای خود درآمد ایجاد کنید.

مهارتی برای رزومه سازی و استخدام

در یکی از مقاله های که ویژه شغل تولید محتوا نوشته بودم به این مورد اشاره نکردم. اینکه وقتی یک کارفرما متوجه نظم و انضباط شما شود احتمال استخدام شما بسیار بیشتر از دیگران خواهد بود.

همچنین تسلط شما بر تدوین و اجرای تقویم محتوا یک مزیت رقابتی عالی نسبت به بقیه محتواگران است. چرا که این روزها محتواگر زیاد است. اما محتواگری که تقویم محتوا می‌نویسد نور علی نور است.

روش‌های محتواگرشو برای تدوین تقویم محتوا

قبل از هر چیز از شما می‌خواهم ویدیویی که در همین راستا تولید کرده‌ام را ببینید تا در ادامه نکات تکمیلی را برای شما توضیح دهم.

نمایش ویدیو درباره تقویم محتوا

تمرین تقویم محتوا

با روش معرفی شده در ویدیو یک تقویم محتوایی برای خودتان ایجاد کنید. اگر هنوز وبسایت ندارید می‌توانید به ایمیل پشتیبانی سایت پیام دهید یا در بخش کامنت‌ها برای سایت درخواست کنید. سپس به کمک گوگل شیت تقویم محتوایی خود را ایجاد کنید.

این مقاله رو دوست داشتی؟

رضا محمدی
دبیرستان رشته ریاضی فیزیک خوندم و دانشگاه رشته من آی تی بود.تو شغل پرورش اسب ، طراحی دکوراسیون و خدمات رایانه ای بودم ولی احساس می کردم حالم خوب نیست.چون خجالتی بودم و اعتماد به نفس نداشتم.کلی طول کشید تا اعتماد به نفسم رو به دست آوردم و فهمیدم شغل و رسالت من آموزش دادن به مردمه.

‫2 نظر

  • hamid3pnn گفت:

    سلام مقالات سایت بسیار مفید هستن ممنون

  • دیدگاهتان را بنویسید